Arretjescake

Een van de eerste lekkers wat ik mij weet te herinneren was Arretjescake. Mijn moeder maakte het voor mij, mijn broer en mijn zus. Dat was smullen, cake & koekjes met zoveel suiker en cacao. MMMMhhhhhhh.

Het is wel recept, wat men met mate moet eten, dit ivm boter - basterd suiker - het diamant vet! Het diamant vet wordt gebruikt om de koekjes en de rest van de ingredienten met elkaar te binden.

Alles te samen heet Arretjescake. In onderstaande recept leg ik u uit, hoe uw Arrretjescake kunt maken! Ik maak het niet vaak, maar als ik het maak is het smullen!


Ingrediënten Arretjescake

  1. 250 gram plantaardig vet (Diamant)
  2. 300 gram biscuit (maria-koekjes)
  3. 300 gram basterd suiker
  4. 3 afgestreken eetlepels Cacao
  5. 2 eieren
Voorbereiden & Materiaal

Voorbereiden Arretjescake

    1. U weegt alle ingrediënten af
    2. U legt klaar:
      1. Beslagkom
      2. Vuurvaste schaal
      3. Kookpan om het vet in te smelten
      4. Pollepel 
      5. Eetlepel
      6. Cakevorm
      7. Platte schaal
    3. U breekt 300 gram maria koekjes in kleine stukjes in de beslagkom

Arretjescake Bereiden

 

Online Bakboek

Op deze website staat het online bakboek voor de Thuisbakkers. Tevens kunt u workshops volgen en ook is er een kleine webshop voor bakkersbenodigheden!

Brood & Deeg

Index

Cake & Cupcakes

Index

Chocolade

Index

Koekjes & Snoepjes

Index

Taart & Gebak

Index

Vullingen & Garneringen

Index

Tips & Vervangers

Index

Het Kookboekje

Index

DE THUISBAKKER.NL

De foto's op de pagina www.dethuisbakker.nl zijn auteursrechtelijkt beschermt en mogen niet zonder toestemming verspreid worden buiten de website van www.dethuisbakker.nl!