Vanaf dat ik 13 jaar oud was, maakte ik thuis altijd aardbeientaart van zandtaartdeeg. Iedereen vond en vindt deze lekker. Dus recent heb ik na jaren weer gemaakt in mijn keukenrobot.
Echt heerlijk om de aardbeientaart van vroeger weer eens te proeven. In dit recept leg ik stap voor stap hoe u het best deze lekkere taart kunt maken!
Benodigdheden kleine aardbeientaartjes van zandtaartdeeg
- 180 gram Zeeuws bloem of patentbloem (supermarkt)
- 80 gram witte basterdsuiker
- 1/2 afgestreken theelepel bakpoeder
- 80 gram blueband boter (pakje)
- 1 medium ei
- 1 pakje vanillesuiker
- snufje zout
* Vloeibare blueband boter voor het insmeren van de taartvorm
Benodigdheden medium aardbeientaart van zandtaartdeeg (dikke bodem)
- 360 gram Zeeuws bloem of patentbloem (supermarkt)
- 160 gram witte basterdsuiker
- 1 afgestreken theelepel bakpoeder
- 160 gram blueband boter (pakje)
- 2 medium ei
- 2 pakje vanillesuiker
- 2x snufje zout max. 1 gram
* Vloeibare blueband boter voor het insmeren van de taartvorm
Benodigdheden grote aardbeientaart van zandtaartdeeg (dikke bodem)
- 540 gram Zeeuws bloem of patentbloem (supermarkt)
- 240 gram witte basterdsuiker
- 1 1/2 afgestreken theelepel bakpoeder
- 240 gram blueband boter (pakje)
- 3 medium ei
- 3 pakje vanillesuiker
- 3x snufje zout max. 1 tot 2 gram
* Vloeibare blueband boter voor het insmeren van de taartvorm
Wilt u geen dikke taartbodem bakken, dan kiest u niet voor de ingrediënten van een grote aardbeientaart, maar bijvoorbeeld voor de ingrediënten van een medium aardbeientaart.
Houdt u een beetje zandtaartdeeg over, dan kunt u er altijd koekjes van bakken en deze zo afbakken!