Benodigdheden
- 190 gram bloem
- 80 gram basterdsuiker
- snufje zout
- 1 afgestreken theelepel bakpoeder
- 80 gram bote - 1 ei (56 gram)
- 1 pakje vanillesuiker
Verwarm de oven voor op 200 graden en laat ondertussen het ei en de boter op kamertemperatuur komen
Het bereiden van de zandtaartkoekjes
- Zeef de 190 gram bloem in een schaal en roer de 80 gram basterd suiker hierdoor heen.
- De 80 gram boter snijdt u kleine stukjes en legt deze op het mengsel bloem en suiker.
- Nu maakt u een kuiltje. In dit kuiltje doet u de ei, 1 afgestreken theelepel bakpoeder, 1 pakje vanillesuiker en het snufje zout.
- Kneed alles met de hand tot een mooie deegbal.
- Bestrooi de uitrol-plank van te voren met bloem.
- Met een deegroller, rolt u een mooie laag en met de vormpjes maakt u mooie koekjes. De nog niet gebakken koekjes legt u op het bakpapier.
- U plaatst de bakplaat in de midden van de oven.
U bakt de koekjes op 200 graden in 20 minuten gaar.